Roland SH-01A- Kloon


Grote foto roland sh 01a kloon muziek en instrumenten overige muziek en instrumenten
€ 352
Locatie Rotterdam  (Zuid-Holland)
Website Bezoek website

Kenmerken

Beschrijving

VIERMAAL DE SOUNDS IN EEN FRACTIE VAN DE AFMETINGEN
De SH-01A is een nauwkeurige reproductie van de iconische Roland SH-101, een van de meest populaire klassieke synthesizers aller tijden. Onze Analog Circuit Behavior (ACB)-technologie reproduceert de legendarische sounds van de SH-101 door nauwkeurig het eigenlijke gedrag van de analoge circuits te simuleren, inclusief de kleinste details en vreemde trekjes die de synth al verschillende decennia zo geliefd maakt bij muzikanten en producers van over de hele wereld. De SH-01A bouwt verder op de geweldige sounds en creatieve mogelijkheden van het originele instrument, en brengt het resultaat onder in het populaire Roland Boutique-formaat; inclusief nieuwe polyfonische mogelijkheden, inspirerende nieuwe performance-features en een authenticiteit die alleen maar van Roland kan komen.

Schoonheid door eenvoud
De inmiddels legendarische SH-101 was een eenvoudig uitziende monofone synthesizer die gelanceerd werd in 1982. In tegenstelling tot complexere synthesizers die toen beschikbaar waren, werd de SH-101 meteen populair voor zijn karakteristieke sound en eenvoudige enkelvoudige-VCO › enkelvoudige-VCF › enkelvoudige-VCA › enkelvoudige-LFO structuur Een gigantisch aantal artiesten vond de synth snel te programmeren en creëerde er heldere karakteristieke klanken en opwindende geluidseffecten mee. Zijn basklanken worden universeel op handen gedragen. En op de een of andere manier past élke sound die ermee gemaakt wordt perfect in een mix.

Meer dan dertig jaar later zijn de iconische sounds van de SH-101 nog steeds erg gewild door elektronische artiesten van over de hele wereld. De SH-101 verblijft momenteel in collecties van vintage synthesizerverzamelaars en in goed uitgeruste wereldberoemde studio’s; en keert nu ook terug als inspiratiebron voor de SH-01A.

A is voor Authentiek
Originele SH-101 synths worden steeds zeldzamer waardoor ze ook steeds duurder worden op de tweedehandsmarkt. Daardoor zoeken veel artiesten hun heil bij samples, hardware-klonen of software plug-in's die losjes gebaseerd zijn op de SH-101. De SH-01A reproduceert heel nauwkeurig alle elementen die het originele instrument zo speciaal maken. En ook de interface is 100% authentiek, ook al is die dan iets compacter.

De sound is meeslepend en levendig dankzij onze gepatenteerde Analog Circuit Behavior (ACB)-technologie. We gebruiken ACB om nauwkeurig alle details en vreemde trekjes van de originele hardware te reproduceren; door élk analoog circuit te modelleren tot op het allerkleinste componentniveau. Persoonlijke gesprekken met de originele designers en intensieve research die veel verder ging dan het bestuderen van de originele schema’s, resulteert in een onwaarschijnlijk nauwkeurig gereproduceerde oscillator, filter en envelope behavior: een perfecte basis waar een nieuwe generatie 101-fans op verder kan bouwen.

Een geïnspireerde, iconische sequencer, heruitgevonden
Een van de meest creatieve features van de originele SH-101 was zijn 100-noten step sequencer. Druk op Load, voeg sequentiële noten met legato en rusten toe, en druk op Play. Easy. Ontworpen om te inspireren via zijn eenvoud: de sequencer van de SH-101 ligt aan de bron van ontelbare baslijnen en lead-melodieën van legendarische dance tracks. De beperking van het afspelen van slechts één sequentie per keer, werd opgelost bij de SH-01A. Nu kun je 64 sequentiepatronen bewaren en opnieuw oproepen: perfect voor eender welke performancesituatie. Roep eender welk patroon op elk moment terug op, en gebruik de iconische sequencer voor het aanstur
Kenmerken: Kopen in Rotterdam

Klik hier en bezoek de website voor meer informatie


E-mail deze adverteerder
 
Meld aan Aanbodpagina
Advertentie nr.: 22289105

Meer Overige Muziek en Instrumenten

Meer Overige Muziek en Instrumenten aangeboden in deze subrubriek.